NAŠA BORBA

Hrabra varvarska braćo! Došli smo do toga da moramo da se borimo za opstanak navijačkog pokreta u Podgorici.Nekima izuzetno smetamo, neki montiraju snimke, neki su jedva dočekali da laju za nama ali sigurno je samo da mi znamo da smo na pravom putu i da nas vode ideali a njih sitna korist i ljubomora! Mnogi od nas su bili u NK i vidjeli što znači policijska brutalnost. Mislimo da ne postoji Varvar koji nije makar jednom osjetio gnijev divljih ljudi na svojoj koži. Ali razlika izmedju nas i svih ostalih je zbog toga što su nas uvijek te stvari činile jačim. Kad god su mislili da su nas slomili, mi smo izlazili složniji i odvažniji. Dokaz tome je i preko 30 godina konstantne borbe za našu priču!
Svakakve organizacije i svakakvi pojedinci daju za pravo da komentarišu nas i naše poteze a nikad nijesu bili u našoj situaciji. Nikad nijesu bili izloženi torturi i borbi za svoj život. Zavaljeni u svoje tople fotelje komentarišu nas,a nikad nisu gutali suzavac i dobijali pendreke po glavi i tijelu i bili maltretirani svakakvim načinima. Hoćemo da stanemo na kraj ovakvim iživljavanjima, hoćemo da javnost vidi što se nama dešava svakog vikenda kad nas klub igra. Javnost koja je u čudu, kao da ne živi u istoj državi dje i mi. Ne treba nama ničija pomoć niti molimo za nešto, hoćemo samo da stvari postanu jasne svima a to je da ova policija ne radi svoj posao i da ovi monstrumi treba da odgovaraju za svoje postupke. Isto tako kao što svaki od nas itekako odgovara za svoje. Nismo bezgrešni, itekako smo svjesni svih svojih mana ali ne želimo da nam pakuju priče i obmanjuju javnost kad dobro znamo što je i kako bilo.

Vjerujemo da je mnogo razloga da svaki Varvar bude dio tribine u nedelju. Da svojim prisustvom pokaže da se sa nama ne može kao što misle da mogu. Da im pokazemo svoju snagu i da im od našeg huka noge zaklecaju. Ne damo na sebe ni kad smo goloruki,a neki se kriju iza štitova i znački. Nismo isti i to ih boli!

Hvala navijačima protivničkih klubova na iskazanoj solidarnosti. Pokazali su da imaju svijest za razliku od njihovih sugradjana koji su vikali “udri milicijo” i pozdravljali sa oduševljenjem policijsku džukelu koja je ponosno mahala slomljenim pendrekom. Varvar sve pamti!

Zbog dešavanja u Nikšiću hapse našu braću i pakuju im krivične prijave uz velike novčane kazne. U nedelju je prilika da skupimo novac za njihove odbrane i advokate. Ispred našeg shopa kod stadiona ćemo prodavati navijačke majice po cijeni od 10,00€ i cjelokupni prihod će ići na njihovu odbranu. Uz to ćemo postaviti i kutiju dje ce svako moći dobrovoljno da donira koliko može i koliko osjeća da treba za privedenu braću!

Zato, u nedelju u 16:00h svi zajedno kao nikad do sad! Ovo je naša borba i ovo su naši principi! Svi kao jedan!

Varvari su braća!